Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els guanyadors del concurs, acompanyats de la Regidora de Cultura, Pepa Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Aleix Canalís
Els guanyadors del concurs, acompanyats de la Regidora de Cultura, Pepa Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Aleix Canalís

Es lliuren els premis del concurs de receptes de cuina per escurar el plat i la nevera

Dimarts 25 de maig de 2010

La guanyadora del concurs, Isabel Caballero, gaudirà d’un dinar per a dues persones a La Taverna del Gall

La recepta Farcit per a pa de pita, d’Isabel Caballero, ha resultat guanyadora en el concurs de receptes per escurar el plat i la nevera convocat dins la campanya de foment de la prevenció del malbaratament alimentari que s’ha dut a terme a la vila les últimes setmanes.

Per participar en el concurs, calia proposar receptes per evitar que es llenci el menjar, utilitzant les sobres dels àpats o bé transformant ingredients que d’una altra manera acabarien a les escombraries. La recepta guanyadora d’entre les 9 presentades té com a element central uns pits de pollastre a l’ast que hagin quedat a la nevera, que juntament amb un sofregit de ceba amb verdures s’ha de barrejar amb tomàquet fregit i embolicar amb el pa de pita. Els dos accèssits concedits han estat per a Clara Capdevila, per la recepta Coca de... del que hi hagi a la nevera, i per a Rosa Ma Riera, per la proposta Truita de poma i bacon. En el primer cas, l’autora proposa fer una coca partida per la meitat amb verdures en una banda, i mar i muntanya en l’altra, per tal de poder utilitzar tots els tipus de sobres que tinguem a la nevera. La recepta de Riera consisteix en un plat senzill d’elaborar que utilitza aliments que se solen tenir a la cuina, com ara el bacon, les pomes i els ous.

Els primer premi és gentilesa de La Taverna del Gall i consisteix en un dinar per a dues persones en aquest restaurant. El primer i segon accèssit han estat premiats amb el llibre de receptes A la cuina tot s’aprofita. Receptes fàcils per reciclar les sobres dels àpats, d’Irene Gelpí. El lliurament de premis va tenir lloc dimarts 25 de maig a l’Ajuntament.

El jurat integrat per Montserrat Ferrer, professora de cuina de l’Escola Nocturna, Lali Parcerisa, professora de cursos de cuina, i Maria Mestre, membre d’ENT, Medi Ambient i Gestió, empresa especialitzada en projectes de prevenció de residus, han valorat molt positivament la totalitat de les receptes, que es podran consultar properament a la pàgina web de l’Ajuntament.

La campanya Escura el plat i la nevera és una iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. S’estima que entre un 10 i un 15% del menjar que es compra es llença directament a les escombraries. Això correspon aproximadament a 60 kg de menjar per persona a l’any. Per incidir en aquesta problemàtica el setmanari L’Actual ha publicat un seguit de consells per evitar el malbaratament alimentari a les llars. En els propers mesos, el projecte contempla un seguit d’actuacions encaminades a incidir sobre els establiments comercials i de serveis, així com sobre aquells equipaments públics en els quals es prestin serveis de manutenció.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40