Castellar del Vallès ha acollit avui el Diàleg d’Alcaldes EU “Municipis, circularitat i sostenibilitat alimentària: el nou impuls a la roda”, un acte organitzat per alcaldes.eu, plataforma transmèdia dedicada a promoure el debat sobre l’àmbit municipal, i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.
El col·loqui, que s'ha fet a la Sala Blava de l'Espai Tolrà, s'ha centrat en l’economia circular i, particularment, en una de les seves principals aplicacions: l’aprofitament alimentari.
L'acte ha comptat amb la intervenció d'Ignasi Gimenez, alcalde, Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat, Rosa M. Lamuela-Raventós, catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, Ada Parellada, xef, M. Carmen Vidal, directora del Campus de l'Alimentació de Torribera de la UB, i Elisabet Llorenç, representant de la Unitat d'Hoteleria de l'Hospital Germans Trias i Pujol.
Després de la intervenció inicial dels ponents, s’ha dut a terme un diàleg amb la participació de representants del món local, hospitals, empreses, entitats socials i d'altres.
Cal recordar que el Vallès Occidental porta a terme el projecte de sostenibilitat alimentaria Recooperem, en el qual hi participa Castellar i que actualment es troba en una fase d’expansió. Aquesta nova etapa permetrà aprofitar més aliments, incorporant empreses que tinguin menjador, i arribar a més persones que necessitin un suport alimentari.