Vint-i-quatre restaurants de Castellar del Vallès participen fins al 20 de desembre a la campanya “Acaba’t el plat a casa”, una iniciativa del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i de l’Ajuntament de Castellar, que es porta a terme aquest 2015 per segona vegada.
La campanya, que va començar el 21 de novembre coincidint amb l’inici de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que enguany es va celebrar del 21 al 29 de novembre, pretén reduir el menjar que es llença al sector de la restauració, fomentant que el client es pugui endur en una carmanyola el que no ha consumit. D’altra banda, amb aquesta campanya es vol visualitzar i normalitzar una acció, la d’endur-se el menjar que ha quedat al plat, que comporta una millora ambiental i també social i econòmica.
Els restaurants adherits a la campanya, gairebé 140 (37 dels quals hi participen per primera vegada) a 18 municipis de tota la comarca, disposen als seus locals material de comunicació per explicar als clients la possibilitat d’emportar-se el menjar. A més, el Consorci els proveeix gratuïtament de carmanyoles i bosses per facilitar als clients el transport dels aliments. Com a novetat, amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental dels elements d’un sol ús d’aquesta campanya, tant les carmanyoles com les bosses són de material compostable i, per tant, s’han de llençar al contenidor de l’orgànica. Val a dir que el Consorci ha repartit més de 10.000 carmanyoles.
Aquesta iniciativa és una de les accions incloses en el programa “Recooperem” contra el malbaratament alimentari, que compta amb el suport dels ajuntaments de la comarca i la col·laboració del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, així com del col·lectiu de restauradors Cuina Vallès i de la Diputació de Barcelona.
Qualsevol restaurant de la comarca que hi vulgui participar ha de contactar amb el Consorci, al telèfon 93 727 35 34, enviant un correu electrònic a informacioresidus@ccvoc.cat o omplint un formulari que es pot trobar a la pàgina web www.cresidusvoc.org/recooperem. A aquesta pàgina també es poden consultar tots els restaurants adherits, per municipi i localitzats en un plànol.
A Castellar, els restaurants adherits en aquesta segona edició de la campanya són: El Brunet, Ca n’Avellaneda, Garbí, Avenida, Frutos Ramírez, Ca l’Aurora, Casa Pepe, El Racó de la Tapa, Mas Pinetó, Mas Umbert, Mesonet de Manel, Airesol, Cal Petasques, Pérez, Shi Qi Yu, Nigromante, TBO, Frutos, Cal Crustó, Stewart, Centre Feliuenc, El 9 Racó, Can Font i La Masia del Racó.