Ambdues propostes, incloses en la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, tindran lloc el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient
L’Ajuntament de Castellar ha obert inscripcions a un taller d’elaboració de sabó a partir d’oli domèstic i a un curs de cuina contra el malbaratament alimentari que tindran lloc dimecres 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.
El taller, que es durà a terme als tallers 3 i 4 d’El Mirador de 10 a 12 hores, servirà per sensibilitzar els assistents sobre la importància de reciclar l’oli domèstic de fregir, així com de prendre consciència sobre la necessitat de reduir, utilitzar, separar i reciclar tot tipus de residus. Per realitzar el taller, les persones que s’hi inscriguin podran portar de casa el seu oli de cuinar, i també es recomana portar un recipient per endur-se el sabó resultant del taller.
Ja a la tarda, de 18 a 20 hores, l’Espai Gastronòmic dels Safareigs de la Baixada de Palau serà l’escenari d’un nou curs de cuina contra el malbaratament alimentari. Com en anteriors sessions del curs, l’objectiu és donar a conèixer diverses receptes de cuina d’aprofitament, alhora que facilitar als assistents alguns consells sobre la conservació de productes o l’aprofitament de parts d’aliments que es llencen a les escombraries.
Per poder assistir a qualsevol d’aquestes dues activitats, que són gratuïtes, caldrà tenir més de 16 anys i residir a Castellar del Vallès. Les persones interessades poden adreçar-se, fins al 4 de juny, al Servei d’Atenció Ciutadana, presencialment (pl. d’El Mirador, s/n) o trucant per telèfon (93 714 40 40) per formalitzar la inscripció.
Ambdues iniciatives s’emmarquen en la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, una proposta del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, del qual forma part l’Ajuntament de la vila.