Un total de 21 persones van assistir ahir a la tarda al primer dels dos cursos de cuina d’aprofitament que es duran a terme a Castellar del Vallès aquest mes de juliol organitzats pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l’Ajuntament de la vila.
Els assistents al curs, que va dur a terme el xef del Càtering Sensacions de Sabadell, Jaume Subires, a l’Espai Gastronòmic dels Safareigs de la Baixada de Palau, van poder conèixer el procés d’elaboració de tres receptes fetes amb restes d’aliments que es guarden a la nevera (restes de plats ja cuinats, sobres d’embotits o fruites, etc.) o amb aliments que habitualment es llencen a la brossa (fulles d’enciam, espines de peix, etc.). A més, es va repartir un receptari que conté una guia de mesures per cuinar de forma sostenible i aprofitant al màxim els aliments. A més, es van donar diferents consells per aprofitar els diversos tipus de menjar i evitar-ne així el malbaratament, i d’altres consells de conservació dels aliments més freqüents.
Aquest taller, que s’està realitzant també a altres municipis de la comarca, forma part del conjunt d’activitats de la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, que pretén sensibilitzar la ciutadania per millorar la qualitat del reciclatge i, per extensió la qualitat de tot el procés de generació de residus, des de la compra fins al seu tractament. L’objectiu és fer una campanya participativa, de la qual la ciutadania en pugui ser part activa i que permeti comunicar els beneficis ambientals i també econòmics de la bona separació dels residus.
Dijous vinent, dia 26 de juliol, es durà a terme la segona i darrera edició d’aquest curs, que compta amb les places gairebé exhaurides. Per poder-hi assistir , cal realitzar inscripció prèvia a la Regidoria de Medi Ambient (presencialment al Palau Tolrà –passeig Tolrà, 1–, trucant al telèfon 93 714 40 40 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça territori@castellarvalles.cat)
Segons dades del Consorci, cada any es llencen a la brossa de les llars catalanes més de 100.000 tones de menjar que es troben en bon estat. Bona part d’aquests aliments es podria aprofitar fàcilment amb un canvi d’hàbits a la cuina.