Els cursos, que són gratuïts, tindran lloc els dies 19 i 26 de juliol, i per assistir-hi és imprescindible formalitzar inscripció prèvia
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Castellar han programat per a aquest mes de juliol dos cursos de cuina gratuïts contra el malbaratament alimentari de dues hores de durada cadascun.
Els cursos serviran perquè els participants puguin conèixer diferents receptes de cuina d’aprofitament, alhora que rebran alguns consells sobre la conservació de productes o l’aprofitament de parts d’aliments que van a les escombraries. Segons dades del Consorci, cada any es llencen a la brossa de les llars catalanes més de 100.000 tones de menjar que es troben en bon estat. Bona part d’aquests aliments es podria aprofitar fàcilment amb un canvi d’hàbits a la cuina.
Per poder assistir a qualsevol dels dos cursos programats, que tindran lloc els dijous 19 i 26 de juliol, de 18 a 20 hores a l’Espai Gastronòmic dels Safareigs de la Baixada de Palau, i que compten amb un nombre de places limitades, cal realitzar inscripció prèvia a la Regidoria de Medi Ambient (presencialment al Palau Tolrà –passeig Tolrà, 1–, trucant al telèfon 93 714 40 40 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça territori@castellarvalles.cat). Cal assenyalar que els participants rebran un receptari amb menús d’aprofitament i consells de conserva dels aliments més freqüents, així com també recomanacions per donar altres usos a parts d’aliments que habitualment llencem. El receptari també conté una guia de mesures per cuinar de forma sostenible i aprofitant al màxim els aliments.
Aquest taller, que es durà a terme també a altres municipis de la comarca, forma part del conjunt d’activitats de la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia”, que pretén sensibilitzar la ciutadania per millorar la qualitat del reciclatge i, per extensió la qualitat de tot el procés de generació de residus, des de la compra fins al seu tractament. L’objectiu és fer una campanya participativa, de la qual la ciutadania en pugui ser part activa i que permeti comunicar els beneficis ambientals i també econòmics de la bona separació dels residus.