Nou productors i distribuïdors de Castellar del Vallès i de Sant Llorenç Savall van exposar per a la seva venda els seus productes de proximitat en la fira que es va celebrar dissabte 10 de març al carrer de Sala Boadella.
Emmarcada dins les activitats de la Setmana Verda d’enguany, la Fira va consistir en una parada compartida per Can Casamada, Cal Bogunyà, Mel de Mil Flors, Confitures La Codina, Cal Mariner, El Sabater Vell, Granja La Roca, Agrosans i Forn de Can Santpere. Les persones que s’hi van apropar van poder comprar, entre d’altres, mongetes del ganxet, mel, calçots, carabasses, ous ecològics, oli, fruits secs, llimones, cols, tomàquets del mugronet, alls tendres, patates, coliflors i remolatxes.
Durant el matí, a més, es va repartir entre la població que s’acostava a la fira un fulletó amb el nom i el telèfon de contacte de tots els productors i distribuïdors participants.
La fira va incloure també un concurs de triar mongetes del ganxet adreçat als infants. Per parelles i amb un temps limitat, una vintena de nens i nenes van destriar les mongetes bones de les dolentes. També van participar en el concurs cinc adults, entre els quals hi havia alguns productors i distribuïdors de la Fira. En ambdues categories, els guanyadors del concurs van rebre com a regal productes de proximitat, que consistien en mitja dotzena d’ous ecològics, mel de Sant Feliu del Racó o un saquet de mongetes del ganxet.
Val a dir que tots els compradors de les parades de la Fira, així com també els participants al concurs de destriar mongetes van ser obsequiats amb una bossa de roba per a les compres.
L’exposició de les imatges del concurs de fotos de la Setmana Verda es pot visitar fins al 24 de març
La fira de productes de proximitat va ser la darrera de les activitats puntuals programades en el marc de la 16a Setmana Verda de Castellar del Vallès, que van començar dijous 8 de març amb el lliurament de premis del concurs de fotografies d’enguany.
L’endemà, divendres 9 de març, els restauradors locals Carles Calsina, del restaurant Garbí, i Joan Muntada, de la pastisseria Muntada, van oferir una sessió de cuina en directe amb productes de proximitat al Mercat Municipal. En total, es va explicar l’elaboració de tres receptes: “verat, cigrons menuts i col de trinxat” i “chutney de tomàquet del mugronet i calçots” per part del restaurant Garbí, i “crema catalana”, a càrrec de la pastisseria Muntada. Els assistents a l’acte van poder fer un tast dels tres plats, mentre que els restauradors van rebre un lot de productes de proximitat.
Cal recordar que l’exposició amb les imatges del concurs de fotografies de la Setmana Verda es pot visitar fins al proper dissabte dia 24 de març al Mercat Municipal. En total, s’hi poden veure 28 imatges de 15 participants.