Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El col·lectiu Cuina Vallès es presenta a Castellar el 23 de gener

Divendres 19 de gener de 2007
El col·lectiu de cuiners del Vallès Occidental "Cuina Vallès" es presentarà a Castellar el proper dia 23 de gener, coincidint amb l'inici de la campanya de la mongeta del ganxet. Emmarcat en la Setmana de Cuina Vallès, que se celebrarà del 22 al 27 de gener a diferents poblacions del Vallès Occidental, Castellar acollirà una aula de cuina als antics safareigs del municipi. Els cuiners encarregats d'impartir les classes de cuina, provinents dels restaurants Garbí de Castellar del Vallès i El Celler de Matadepera, mostraran com s'elaboren les receptes basades fonamentalment en la mongeta del ganxet, producte autòcton del Vallès. L'aula de cuina es farà a les 18.00 hores i tindrà una durada d'una hora i mitja. Les inscripcions tenen un cost de 5 euros per sessió i hi ha un total de 30 places. Per formarlitzar-les, s'ha de trucar al telèfon 93 727 35 34. Terrassa i Sabadell també acolliran aules de cuina els dies 24 i 25 de gener, respectivament. Cuina Vallès és un col·lectiu integrat per nou cuiners de nou restaurants del Vallès Occidental, que s'han unit per promocionar la cuina i el territori. Emmarcat en els projectes que el Consorci de Turisme del Vallès Occidental impulsa i promociona, el projecte Cuina Vallès és una iniciativa que s'ha endegat i ha pres forma gràcies al treball conjunt dels diferents ens implicats i que serà clau per a refermar el Vallès Occidental com a destí turístic. El regidor de Promoció de la vila de l'Ajuntament de Castellar, Jordi Permanyer, ha explicat que "l'objectiu de Cuina Vallès és promocionar la comarca com a referent de qualitat gastronòmica, amb un producte de referència com la mongeta del ganxet". Els restaurants que conformen el nou col·lectiu son El Celler de Matadepera, els restaurants Capritx i El Racó d'en Tomàs de Terrassa, el restaurant Sant Bartomeu de St. Cugat del Vallès, el restaurant Lluernari de St. Quirze del Vallès, el restaurant Garbí de Castellar del Vallès, el restaurant Torre Martí de Polinyà i els restaurants Can Feu i Forrellat de Sabadell. Una altra de les activitats previstes dins la Setmana de Cuina Vallès és l'Esmorzar de forquilla gratuït que es celebrarà a l'exterior del mercat de Sabadell el dissabte 27 de gener. Des de les 10 del matí fins a la una del migdia es cuinaran les mongetes i el seu acompanyament en uns fogons instal·lats especialment a l'exterior de la plaça. S'ha previst cuinar mongetes per a més de 1.600 persones. Els actes de la Setmana de Cuina Vallès han estat organitzats pel col·lectiu de cuiners i pel Consorci de Turisme del Vallès Occidental i han comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell, l'Ajuntament de Castellar del Vallès, la Cooperativa Agrària de Sabadell i Comarca COAGSA i el Mercat Central de Sabadell. El receptari de Cuina Vallès Cuina Vallès també ha preparat un receptari amb les receptes dels cuiners del col·lectiu que es podrà trobar a les aules de cuina i que servirà per presentar la cuina de la comarca a l'exterior. El receptari de Cuina Vallès vol retre homenatge al llegum conreat des de fa molt temps al Vallès Occidental i un dels millors productes agroalimentaris d'aquest país, la Mongeta del Ganxet. És per la mateixa raó que s'hi pot trobar la mongeta acompanyada i cuinada de diverses maneres, més tradicionals o més innovadores, i amb diferents ingredients, com a plat únic, amb peix o amb carn.
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40