La cuina local, representada per 13 establiments a la VI Mostra Gastronòmica
Dimecres 19 d'abril de 2006
El cap de setmana del 21, 22 i 23 d'abril l'Espai Tolrà acollirà la sisena edició de la Mostra Gastronòmica de Castellar. Set restaurants, tres pastisseries i tres distribuïdores de begudes i cafè participaran a la mostra, oferint els seus millors productes a aquells que els vulguin tastar. L'horari de la Mostra serà divendres i diumenge, de 20 a 22 hores, i dissabte de 20 a 23 hores. La inauguració, que tindrà lloc divendres a les vuit del vespre, "anirà a càrrec d'Isma Prados, conegut pels programes de TV3 Cuina per solters i La cuina de l'Isma, que farà una xerrada sobre les mongetes del ganxet, un producte autòcton de la nostra vila, com cuinar-les i les seves aplicacions", ha anunciat Jordi Permanyer, regidor de l'Àrea Econòmica. Pel què fa als participants i al plat que elaborarà cadascun, el restaurant Garbí presentarà mató i sardina marinada amb reducció de mòdena i mel; el restaurant Mas Umbert elaborarà peus de porc amb llanegues; el restaurant Frutos farà conill, llom i xoriço amb all i oli; el restaurant Hostal del Cim portarà mongetes del ganxet amb botifarra negra esparrellada i menta fresca; la Taverna del Gall donarà a tastar cap i pota amb cigrons; Shiqiyu cuinarà torrada de llagostins i sèsam, mentre que Cárnicas Merche portarà a la Mostra canelons i fideuà, a més d'oferir macarrons com a menú infantil. El menú infantil, segons que ha explicat Jordi Permanyer, és precisament "una de les novetats d'aquesta sisena edició de la Mostra. S'ha plantejat fer-lo per la quantitat d'infants que han passat per les anteriors edicions". Respecte a les pastisseries, la pastisseria Muntada elaborarà una mousse de xocolata blanca ivoré amb fruites vermelles macerades amb vainilla natural i bescuit de xocolata i oli d'oliva acompanyat d'una quenelle de xocolata d'origen únic sao thomé. La pastisseria Andreví presentarà el seu pijama, i la pastisseria Villaró portarà a tastar postres de crema. Les begudes aniran a càrrec de Begudes Parera, El Petit Merlot i Cafès Pont. Els visitants podran provar les especialitats mitjançant la compra de tiquets que els permetrà fer degustacions de diferents plats oferts pels restaurants locals. Es podrà adquirir un tiquet complet, per un import de 10 euros, que inclou dos tastos de restaurants, un tast de pastisseria i una beguda. A més, també es posaran a la venda tiquets individuals, per si es vol repetir algun plat. Els tiquets es podran adquirir a l'entrada de l'Espai Tolrà, i s'habilitaran taules i cadires per tal de poder menjar còmodament. A més, l'ambient serà amenitzat amb actuacions musicals en directe. El divendres, 21 d'abril, serà a càrrec de Joan Munt al piano; el dissabte, 22, hi haurà Ricard Parera al saxo i, diumenge 25, Sebastià Soley al piano. La Mostra estarà oberta els dies 21, 22 i 23 d'abril a l'Espai Tolrà. Dins de la programació gastronòmica del cap de setmana, divendres 21, a dos quarts de vuit de la tarda, es presentarà a la Biblioteca Municipal Antoni Tort un llibre amb receptes de la cuinera castellarenca Ramona Miralles, que porta per títol Tot seguit a cuinar. La presentació anirà a càrrec de Josep Forrellat. Cuina per a petits i joves Altres activitats relacionades amb la gastronomia que tindran lloc aquest cap de setmana són les que organitza el Moviment de Colònies i Esplai. Diumenge al matí, entre les 11 i les 13 hores, els joves d'entre 12 i 16 anys podran mostrar les seves habilitats a l'hora de cuinar en la V Mostra de Cuina Jove. Segons que explica Gener Martí, responsable educatiu del Moviment, "aquesta és encara una activitat minoritària, i ens agradaria que el jovent s'acabés d'animar a participar-hi". En el mateix horari, els nens i nenes de 7 a 12 anys prendran part a la XIII Trobada de Petits Cuiners. Els infants hauran de preparar un plat de cuina, i ho podran fer sols, ens parella o en grups de tres.