Zona de producció
Tots els municipis de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, així com els municipis de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, San Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt, Dosrius, Argentona i Òrrius de la comarca del Maresme i els municipis de Blanes, Fogars de Tordera, Maçanet de la Selva i Hostalric de la comarca de La Selva.
Cal destacar que aquesta varietat de mongeta a l'actualitat no es conrea en cap altre lloc del món.
Varietats
Amb aquesta Denominació d'Origen Protegida (DOP) es protegeix la mongeta (Phaseolus vulgaris L.) del tipus varietat «Ganxet», comercialitzada com a llegum seca, cuinada o en conserva.
Característiques
La mongeta del ganxet presenta un gra blanc lleugerament brillant, aplanat i fortament arronyonat, amb un grau de ganxo d'entre 2 i 3 en una escala de curvatura de 0 a 3, i amb un pes mig d'entre 40-50 g per cada 100 llavors. Un cop cuita la mongeta presenta una pell lleugerament rugosa i molt poc perceptible, amb una persistent cremositat i un sabor extremadament suau.
Les mongetes han de ser de les categories comercials extra. Les mongetes del Ganxet han estat un conreu tradicional en la zona des de temps remots.
Per a l'elaboració de conserves només es poden utilitzar les mongetes, aigua i sal, no estant permés la utilització de cap additiu ni conservant.
Control i certificació
El Consell Regulador garanteix que els productes emparats per la DOP compleixen els requisits establerts en el reglament.
El control i la certificació són realitzats per una entitat que compleix la norma EN 45011 i que està inscrita al Registre d'Entitats de Control i Certificació de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries.